“IK HELP HOOGSENSITIEVE VROUWEN TE ONTDEKKEN WELK WERK ÉCHT BIJ HEN PAST, ZODAT ZIJ MEER WERKGELUK, VOLDOENING & PLEZIER ERVAREN!”

.

Mijn Verhaal

Als hoogsensitieve vrouw én ervaringsdeskundige weet ik maar al te goed hoe het is om diep ongelukkig, over- en onderprikkeld te zijn, geen richting te kunnen geven aan mijn leven, weinig zelfvertrouwen te hebben en hoe dit je leven kan beïnvloeden.

Het gevoel van ‘anders zijn’ waar ik me door de jaren heen meer en meer van bewust werd droeg niet bepaald bij aan de vorming van een positief zelfbeeld. Ik voelde me heel alleen en onbegrepen wat er weer voor zorgde dat ik nog onzekerder werd.

Ik was ook heel veel bezig met wat anderen van mij zouden vinden en denken en zocht bevestiging buiten mezelf. Dat zorgde ervoor dat ik mezelf niet kon zijn en aan de verwachtingen van anderen wilde voldoen. Ik wilde zo graag geaccepteerd worden en ‘normaal’ zijn. Mijn eigen behoeften, verlangens en wensen nam ik ook niet serieus.

Na mijn middelbare school ben ik Toerisme gaan studeren op MBO niveau (Middelbaar Toeristisch en Recreatief Onderwijs) en later op HBO niveau (Breda University of Applied Sciences).

In 2006, vlak voordat ik met mijn HBO studie begon, kreeg ik ook nog de diagnose PCOS (Polycysteus Ovarium Sydroom). Dit is een hormonale afwijking (je hebt dan cystes op de eierstokken) die bij vrouwen veel voorkomt.

Dit heeft opnieuw een grote impact gehad op mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ik voelde me al anders en door deze diagnose nog meer. Ik had er nog nooit van gehoord en voelde me niet fijn in mijn eigen lichaam. Ik heb er nooit over kunnen praten en deed net alsof het er niet was want ik kon het niet accepteren.

Het heeft een aantal jaren geduurd voordat ik kon accepteren dat dit een deel is van wie ik ben.

Toen ik in 2009 afstudeerde aan de Breda University wilde ik niet meer verder studeren en ging op zoek naar een baan.

Ik kwam in een diep gat terecht en het lege gevoel dat ik had nam toe.

De vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’ en ‘wat kan ik?’ en ‘is dit het nu?’ gingen een steeds grotere rol in mijn leven spelen.

Ik wist het niet meer en voor mijn gevoel deed ik maar wat. Daardoor bleef ik waar ik was en kwam niet verder in mijn leven. Ik groeide niet als persoon en raakte daardoor nog meer van mijzelf verwijderd.

Omdat ik mezelf niet goed kende kwam ik eerst in een burn-out en daarna (enkele jaren verder) in een bore-out terecht.

Mijn gebrek aan zelfkennis en zingeving in mijn leven en de negatieve overtuigingen die ik over mezelf heb gevormd door de jaren heen zijn dan ook mijn grootste belemmeringen geweest om voluit te kunnen leven en werk te vinden dat echt bij mij past.

Tot een aantal jaar geleden wist ik niet dat ook dat gevoel van ‘anders zijn’ een naam had. Toen ik er meer en meer over leerde besefte ik dat ik ook hoogsensitief ben, oftewel HSP (Highly Sensitive Person).

Het was alsof ik over mezelf aan het lezen was en dacht: “Dit ben ik, dit gaat over mij!” Het was een feest van herkenning en tegelijkertijd voelde ik ook een soort opluchting, want ik heb lang gedacht dat er iets mis was met mij.

Toen ik mij niet langer wilde laten leiden door mijn onzekerheid en beperkende gedachten, ben ik aan mezelf en mijn overtuigingen gaan werken.

Ik vergrootte mijn zelfkennis en ging onderzoeken wat mij had gevormd tot wie ik was. Ik onderzocht wat mijn normen en waarden zijn, waar mijn interesses liggen en ging van daaruit verder om uit te vinden wat ik wilde. Door kleine stappen te zetten buiten mijn comfortzone en die dingen te gaan ondernemen die mij interesseerden groeide mijn zelfvertrouwen en werd ik weer geïnspireerd.

Daardoor kon ik steeds betere keuzes maken o.g.v. werk en een betere balans tussen over- en onderprikkeling vinden en behouden! 

Doordat ik altijd een grote interesse heb gehad in persoonlijke ontwikkeling, zingeving, mindset en bewustwording ging ik ook hier steeds meer over opzoeken en lezen. Daar kreeg ik wel energie van!

In augustus 2020 heb ik mij ingeschreven bij de KvK en Stephy Coaching was een feit! Dit geeft mijn leven zin!

Omdat ik zelf, als hoogsensitieve vrouw, heb ervaren wat (langdurige) over- en onderprikkeling en een gebrek aan zelfkennis, balans, zingeving, voldoening en plezier in je leven met je doet, is het mijn missie geworden om andere hoogsensitieve vrouwen te helpen ontdekken welk werk echt bij hen past!

Mijn Missie & Visie

Missie

Het is mijn missie om hoogsensitieve vrouwen die verlangen naar werkgeluk, balans, innerlijke rust, voldoening en zingeving te helpen zodat zij worden wie zij werkelijk willen zijn, zowel in werk als privé. Dit doe ik door coaching en handreikingen aan te bieden op het gebied van werkgeluk, zingeving, bewustwording en mindset.

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat zelfonderzoek, zelfkennis, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling essentieel zijn om een zinvol leven te leiden en gelukkig, levenslustig en vol (zelf)vertrouwen in het leven te staan.