“Ik help hoogsensitieve vrouwen te (her)ontdekken wie ze zijn en wat ze echt willen in het leven, door verbinding te maken met hun innerlijke wijsheid, zodat zij meer plezier en levensgeluk ervaren”

.

Mijn Verhaal

Als hoogsensitieve vrouw én ervaringsdeskundige weet ik maar al te goed hoe het is om diep ongelukkig, over- en onderprikkeld te zijn, geen richting te kunnen geven aan mijn leven, weinig zelfvertrouwen te hebben en hoe dit je leven kan beïnvloeden.

Het gevoel van ‘anders zijn’ waar ik me door de jaren heen meer en meer van bewust werd droeg niet bepaald bij aan de vorming van een positief zelfbeeld. Ik voelde me heel alleen en onbegrepen wat er weer voor zorgde dat ik nog onzekerder werd.

Ik was ook heel veel bezig met wat anderen van mij zouden vinden en denken en zocht bevestiging buiten mezelf. Dat zorgde ervoor dat ik mezelf niet kon zijn en aan de verwachtingen van anderen wilde voldoen. Ik wilde zo graag geaccepteerd worden en ‘normaal’ zijn. Mijn eigen behoeften, verlangens en wensen nam ik ook niet serieus.

Na mijn middelbare school ben ik Toerisme gaan studeren op MBO niveau (Middelbaar Toeristisch en Recreatief Onderwijs) en later op HBO niveau (Breda University of Applied Sciences).

In 2006, vlak voordat ik met mijn HBO studie begon, kreeg ik ook nog de diagnose PCOS (Polycysteus Ovarium Sydroom). Dit is een hormonale afwijking (je hebt dan cystes op de eierstokken) die bij vrouwen veel voorkomt.

Dit heeft opnieuw een grote impact gehad op mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ik voelde me al anders en door deze diagnose nog meer. Ik had er nog nooit van gehoord en voelde me niet fijn in mijn eigen lichaam. Ik heb er nooit over kunnen praten en deed net alsof het er niet was want ik kon het niet accepteren.

Het heeft een aantal jaren geduurd voordat ik kon accepteren dat dit een deel is van wie ik ben.

Toen ik in 2009 afstudeerde aan de Breda University wilde ik niet meer verder studeren en ging op zoek naar een baan.

Ik kwam in een diep gat terecht en het lege gevoel dat ik had nam toe.

De vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’ en ‘wat kan ik?’ en ‘is dit het nu?’ gingen een steeds grotere rol in mijn leven spelen.

Ik wist het niet meer en voor mijn gevoel deed ik maar wat. Daardoor bleef ik waar ik was en kwam niet verder in mijn leven. Ik groeide niet als persoon en raakte daardoor nog meer van mijzelf verwijderd.

Omdat ik mezelf niet goed kende kwam ik eerst in een burn-out en daarna (enkele jaren verder) in een bore-out terecht.

De schaamte en onzekerheid werden alleen maar erger. Omdat ik niet wist wat mijn leven zin gaf, trok ik me steeds meer terug en kwam steeds minder onder de mensen.

Mijn gebrek aan zelfkennis en zingeving in mijn leven en de negatieve overtuigingen die ik over mezelf heb gevormd door de jaren heen zijn dan ook mijn grootste belemmeringen geweest om voluit te kunnen leven.

Tot een aantal jaar geleden wist ik niet dat ook dat gevoel van ‘anders zijn’ een naam had. Toen ik er meer en meer over leerde besefte ik dat ik ook hoogsensitief ben, oftewel HSP (Highly Sensitive Person).

Het was alsof ik over mezelf aan het lezen was en dacht: “Dit ben ik, dit gaat over mij!” Het was een feest van herkenning en tegelijkertijd voelde ik ook een soort opluchting, want ik heb lang gedacht dat er iets mis was met mij.

Toen ik mij niet langer wilde laten leiden door mijn onzekerheid en beperkende gedachten, ben ik aan mezelf en mijn overtuigingen gaan werken.

Ik vergrootte mijn zelfkennis en ging onderzoeken wat mij had gevormd tot wie ik was. Ik onderzocht wat mijn normen en waarden zijn, waar mijn interesses liggen en ging van daaruit verder om uit te vinden wat ik wilde. Door kleine stappen te zetten buiten mijn comfortzone en die dingen te gaan ondernemen die mij interesseerden groeide mijn zelfvertrouwen en werd ik weer geïnspireerd.

Daardoor kon ik steeds betere keuzes maken o.g.v. werk en privé en een betere balans tussen over- en onderprikkeling vinden en behouden! 

Doordat ik altijd een grote interesse heb gehad in persoonlijke ontwikkeling, zingeving, mindset en bewustwording ging ik ook hier steeds meer over opzoeken en lezen. Daar kreeg ik wel energie van!

In augustus 2020 heb ik mij ingeschreven bij de KvK en Stephy Coaching was een feit! Dit geeft mijn leven zin!

Omdat ik zelf, als hoogsensitieve vrouw, heb ervaren wat (langdurige) over- en onderprikkeling en een gebrek aan zelfkennis, balans, zingeving, voldoening en plezier in je leven met je doet, is het mijn missie geworden om andere hoogsensitieve vrouwen hiermee te helpen.

Mijn Kennis & Ervaring

Mijn kennis en ervaring gebruik ik nu om jou te helpen naar meer zelfvertrouwen, balans en innerlijke rust waardoor je vanuit je hart kunt gaan leven. Alle antwoorden en oplossingen die je zoekt zitten dan ook in jou en ik help je om daarbij te komen zodat je (zelf)vertrouwen en de zin in het leven groeit!

Mijn Missie & Visie

Missie

Het is mijn missie om hoogsensitieve vrouwen die verlangen naar balans, innerlijke rust, voldoening, levenslust en zingeving te inspireren, te helpen en te worden wie zij werkelijk willen zijn. Dit doe ik door toegankelijke en laagdrempelige coaching en handreikingen aan te bieden op het gebied van zingeving, bewustwording en mindset.

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat zelfonderzoek, zelfkennis, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling essentieel zijn om een zinvol leven te leiden en gelukkig, levenslustig en vol (zelf)vertrouwen in het leven te staan.

Wat maakt mijn traject anders?

Ik vind het belangrijk dat je jezelf op een laagdrempelige, toegankelijke en effectieve manier moet kunnen ontwikkelen.

Daarom werk ik met een beproefde vorm van online coaching en schrijftherapie (Mindful Analysis), waarmee je in een paar dagen tot de kern van het probleem, antwoorden en oplossingen komt!

Deze methode is zeer doeltreffend voor uiteenlopende vraagstukken zowel op het gebied van werk als op persoonlijk vlak!

Deze methode werkt vaak zelfs sneller en beter dan persoonlijke gesprekken vanwege de diepgang en de grote mate van zelfkennis die wordt opgedaan. Het is laagdrempelig en ook nog eens goedkoper dan reguliere coaching trajecten

Kwalitatief onderzoek, waarin maar liefst 120 trajecten zijn geanalyseerd, heeft uitgewezen dat 95% van de mensen die een Mindful Analysis traject hebben doorlopen, uiterst tevreden zijn!

Deze methode leidt dan ook al meer dan 10 jaar voor verbluffende resultaten!

Je zult merken dat je tijdens het traject jezelf gaat onderzoeken en een innerlijk veranderingsproces in gang zet.

Je wordt je bewust van je innerlijke drijfveren. Je wordt je bewust van wat je écht belangrijk vind en wat je echt wilt o.g.v. werk en/of persoonlijk vlak. Alsof je je camera erop scherp stelt!

Je krijgt o.a. heldere inzichten, zelfkennis en zicht op innerlijke blokkades.

Deze vorm van coaching is, vooral voor een HSP, een zeer fijne manier om jezelf persoonlijk te ontwikkelen en te groeien. Je schrijft op momenten dat het jou uitkomt en op je eigen tempo. Wel zo fijn als je overprikkeling wilt voorkomen

Aan het einde van het traject weet je weer welke richting JIJ op wilt!

Verder over mij

Ik ben een 36-jarige vrouw woonachtig in Posterholt (een klein dorpje in Limburg), single en heb geen kinderen.

Ik ben gecertificeerd Bewustzijnscoach en gecertificeerd Mindful Analyst.

Mijn passies zijn zingeving, kennisoverdracht, mindset en zelfbewustzijn.

Reizen doe ik het allerliefste en voel me dankbaar dat ik al een aantal landen heb mogen zien zoals o.a. Amerika, Bali, Singapore, Curaçao, Zweden, Spanje en Engeland (hier heb ik zelfs een half jaar gewoond vanwege een marketing stage). Mijn ultieme droom is om ooit nog eens een rondreis door Japan te maken! Dit land en de cultuur fascineert mij enorm!

Een van mijn grootste inspirators is Michael Pilarczyk.

Mensen die mij heel goed kennen omschrijven mij als humoristisch, assertief, oprecht, avontuurlijk, spiritueel (maar met beide benen op de grond), creatief en iemand die goed kan luisteren.

Dit geeft mijn leven ook zin:

 • gezellig samen zijn met dierbaren
 • lekker eten (sushiiiii!) en drinken
 • uit eten gaan
 • koken
 • uitgebreid brunchen
 • (food)markten bezoeken
 • (natuur)wandelingen
 • (food)fotografie
 • leren over andere culturen
 • luisteren naar inspirerende muziek zoals Beyoncé en Queen
 • een inspirerend boek of (biografische) film
 • citytrips
 • leuke dagtripjes maken

Ben jij een hooggevoelige vrouw?

Wil je weten waarom jij vastloopt qua werk en/of op persoonlijk vlak?