Vergroot je geluksgevoel met deze 9 gouden tips!

‘Als ik die auto heb, dán ben ik gelukkig!’

‘Als ik die tas heb, dán ben ik gelukkig!’

Dit dacht ik heel vaak. En hoe ongelukkiger ik me voelde, hoe meer ik ook wilde hebben.

Dan had ik het, en al snel was het geluksgevoel weer weg. Meestal duurde het echt maar heel kort. En voelde ik weer dezelfde leegte, ontevredenheid en verdriet als voorheen.

“Happiness is an inside job”

William Arthur Ward

Spullen maken niet gelukkig maar waarom koop je ze dan toch?

Een dure auto, een groot huis, merkschoenen en een I-phone. Waarom wil je dat eigenlijk hebben als jou dat niet gelukkig maakt op de lange termijn?

Ik denk echt dat heel veel mensen, door het hebben van dure spullen, zich dan beter over zichzelf proberen te voelen. Ze willen ook dat anderen naar hun op kijken, dat vind het ego namelijk heel leuk. En het zelfbeeld ook. Door foto’s te plaatsen op social media van hun dure aankopen kunnen ze zeggen: ‘Kijk eens wat ik allemaal heb!’.

Ze proberen de leegte en het gemis dat ze diep van binnen voelen op te vullen door het kopen van onnodige en dure spullen.

In plaats van eerlijk te zijn naar zichzelf en uit te zoeken wat ze diep van binnen missen in hun leven gaan ze liever op zoek naar mooie spullen. Want de confrontatie aan gaan met jezelf is natuurlijk heel moeilijk, eng en je moet er verdomd moedig voor zijn!

Maar hoe zorg je ervoor dat je wél gelukkig wordt, en ook nog eens op de lange termijn?

Deze 9 gouden tips kun je direct toepassen om je geluksgevoel te vergroten:

  1. Waardeer en geniet van de kleine dingen in het leven. Te vaak zijn we op zoek naar iets van buitenaf dat ons geluk geeft of brengt. En terwijl we daar mee bezig zijn vergeten we om stil te staan bij en te genieten van de ‘kleine’ dingen in het leven: de zon die in je gezicht schijnt, gezellig koffie drinken met je moeder, wandelen met je hond in het bos, luisteren naar de fluitende vogels in de tuin. Het lijkt allemaal heel gewoon maar juist die dingen zorgen voor het ultieme geluksgevoel.
  2. Oefen dankbaarheid. You don’t know what you got till it’s gone. Deze Engelse zin heb je vast al eens gehoord. Je weet niet wat je hebt tot het er niet meer is. En het is zo waar! De meeste dingen in ons leven zien we als vanzelfsprekend, terwijl niets dat in het leven is. Vandaag ben je gezond en morgen kun je opeens doodziek zijn. Waardeer al het moois en de goede dingen in je leven en ben dankbaar voor wat je wél hebt. Morgen kan je leven ineens heel anders zijn.
  3. Houd een dagboek bij. Door te schrijven kun je zelf je gezondheid verbeteren! Je stressniveau verlaagt, je maakt je hoofd leeg, je piekert minder en het verbetert je humeur. Er wordt niet voor niets gezegd ‘schrijf het van je af’ als je zorgen hebt. Door te schrijven over positieve en mooie dingen in je leven voel je je gelukkiger en blijer!
  4. Train jezelf in het omgaan met tegenslag. Het leven is niet altijd makkelijk en we maken allemaal vervelende en moeilijke dingen mee. Maar als je in staat bent om van elke tegenslag te leren en er iets positiefs uit kunt halen, wordt het leven makkelijker en lichter. Als je dat kunt dan ben je ook gelukkiger.
  5. Doe wat je inspireert. Als je de dingen doet die je leuk vind, jou boeien en die jou inspireren neemt je geluksgevoel toe. Het geeft je nieuwe energie en dat innerlijk vuurtje wordt weer aangewakkerd.
  6. Doe iets voor een ander. Als je een ander helpt en voor een ander van betekenis kunt zijn, dan geeft jou dat een goed gevoel over jezelf.
  7. Onderhoud goede relaties. Het hebben van goede relaties met diepgang zorgt ervoor dat je minder depressieve klachten hebt. Ook dit draagt dus bij aan je gezondheid en je geluksgevoel.
  8. Heb wat meer schijt aan wat anderen denken. Mensen zullen altijd een mening over jou vormen. Dus doe wat je gelukkig maakt en trek je niks aan van wat anderen daarvan vinden. Misschien niet altijd even makkelijk, zeker in het begin, maar je kunt dit oefenen. Begin eens met het delen van je eigen mening. Door te oefenen wordt het steeds makkelijker. Ik heb dit trouwens ook echt moeten leren.
  9. Ontspul je leven. De mensen die het minst hebben voelen zich vaak het rijkst. Door (overbodige) spullen weg te doen ruim je niet alleen je huis op, ook je hoofd. Als je bepaalde dingen niet zomaar weg wilt gooien kun je het ook verkopen of weggeven. Door het hebben van minder spullen wordt je echt gelukkiger! Probeer het maar eens uit.

“Seeking happiness in material things is a sure way of being unhappy”

Pope Francis

Het echte geluk kun je niet kopen maar komt van binnenuit. Het zit in het hier en nu. Ook jouw kijk op jezelf en de wereld bepaald hoe gelukkig je bent. Koop geen dingen om je beter en gelukkig te voelen want daar bereik je juist het tegenovergestelde mee.

Ben jij een hoogsensitieve vrouw? Voel jij je ongelukkig en verlang je naar meer zingeving, betekenis, uitdaging en plezier in je werk? Meld je dan eens aan voor een GRATIS en geheel vrijblijvende Inzicht-sessie. Meer info? Klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *